Sorteer op

Herinneringshout wordt Fleur de Pomme

Herinneringshout

Vijf jaar geleden verkocht ik mijn eerste memory box via de webshop van Herinneringshout. De memory box is ontstaan vanuit de wens om voor mijn kinderen een houten kist te maken om alle geboorte- en opgroeispullen in te bewaren. Een kist die niet alleen functioneel is, maar ook een echte eyecatcher voor in de kinderkamer. Want ik vond het ontzettend jammer wanneer deze waardevolle spullen achter de knieschotten op zolder verdwenen.

Vijf jaar lang heb ik de boxen met veel passie en liefde gemaakt, maar verder dan een hobby kwam ik niet door roerige tijden binnen het gezin. Daardoor kreeg mijn onderneming Herinneringshout niet de aandacht die het nodig had. Nu de jongste naar school gaat en de rust is teruggekeerd, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. En die uitdaging heet Fleur de Pomme.

Van herinneringshout naar Fleur de PommE

Met Herinneringshout hielp ik een brede doelgroep, maar had slechts één product te bieden. Het ene moment ontwierp ik een trouwbox en de volgende dag een geboortebox voor een pasgeborene. Om vervolgens mee te leven met ouders die afscheid hebben genomen van hun kindje. Al deze contacten waren heel bijzonder, maar ik merkte dat ik mijn focus verloor. Mijn hoofd zat vol met ideeën; tijd om dit verder uit te werken had ik niet. 

Educatief en buitenspeelgoed

Mijn interesse ligt momenteel vooral bij jonge ouders en de dingen waar je tegenaan loopt bij de opvoeding. Waarschijnlijk ook omdat ik in hetzelfde schuitje zit en daarom haarfijn aanvoel en om mij heen hoor wat de behoeftes zijn. Bovendien lopen de leeftijden van mijn kinderen erg uiteen en dat is soms een extra uitdaging. Waar de jongste nog speelt met auto's en duplo, ligt de focus van de tieners op de schermpjes. Door dit grote leeftijdsverschil is het moeilijk om een gemene deler te vinden.

Wat mij opvalt is dat educatief speelgoed en buitenspeelgoed het goed doen bij iedereen. Dan is er nog het speelgoed met een knipoog naar vroeger, zoals elastieken, touwspelletjes en knikkeren. Dus hier ben ik mij tijdens een verplichte 'sabatical' in 2019 in gaan verdiepen. Met als resultaat meer producten en het helpen van een specifieke groep. En omdat ik de naam herinneringshout niet meer passend vond, is sinds 1 januari 2020 Fleur de Pomme een feit.

Waarom de naam fleur de pomme

Waarom nu de naam Fleur de Pomme? Fleur de Pomme is een frans woord voor appelbloesem. Appelbloesem is niet alleen mooi om naar te kijken, maar de ontwikkeling van bloesem naar een appel is ook heel bijzonder. Het begint met een knopje, dan de bloesem en uiteindelijk de appel als vrucht. Net als het opgroeien van een kind dat uniek is en tijdens deze periode wil ik ouders en kinderen met mijn producten ondersteunen. Maar weet je ook dat:

  • de appelboom in onze tuin de grootste inspiratiebron is voor de naam
  • Fleur de Pomme staat voor een frans gebakje en dat ik een enorme lekkerbek ben ;-)
  • iedereen mij opeens Fleur noemt

Maar mijn naam is Marlies en nu weet je wat mijn drijfveren zijn en waarom de naam Herinneringshout is veranderd in Fleur de Pomme. Nieuwsgierig geworden naar de producten, neem dan eens een kijkje in mijn webshop

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel