Sorteer op

Wat is een memory box

bewaar de spullen van je kleintje altijd dichtbij 

Na de geboorte van onze kinderen verdwenen babyspullen als het eerste rompertje, felicitatiekaarten en opgroeiboeken al snel achter de knieschotten op zolder in een simpele bewaardoos van karton. Omdat ik er van geniet om af en toe te bladeren in fotoboeken en te rommelen tussen spulletjes die mij dierbaar zijn, bedacht ik een oplossing om deze items voortaan altijd bij de hand te hebben. Met mijn liefde voor hout, een man die bekend is met houtbewerking en een dosis creativiteit en doorzettingsvermogen, ontstond de eerste memory box. Ook wel een herinneringskist of geboortekist genoemd.   

herinneringskist, speelgoedkist, foto op hout

De memory box --> persoonlijk en uniek

De memory box heeft als doel het bewaren van waardevolle spullen van je kleintje en er voor te zorgen dat deze op ieder gewenst moment bekeken kunnen worden. Alleen of later ook samen met je kind. Daarom is het balangrijk dat de herinneringskist niet alleen lekker groot is, maar er ook mooi uitziet. Een echte eyecatcher dus voor de kinderkamer. De memory boxen zijn gemaakt van hout. Hout is een natuurproduct en zorgt voor een warme uitstraling. Bovendien is een houten kist makkelijk te bewerken en te bedrukken met een foto of print van een geboortekaartje. En dit maakt de geboortekist persoonlijk en uniek! 

bewaar geboortespullen, geboortebox

Maar het persoonlijke tintje zit ook in de benadering. Als kleine ondernemer vind ik het belangrijk dat iedere opdracht de aandacht krijgt die het verdient. Een babyfoto met naam of liever een geboortekaartje geprint op hout, dan ontvang je gratis een proefdruk en wordt net zolang gezocht naar een ontwerp die volledig aan de wensen voldoet.   

De memory box --> duurzaam en milieuvriendelijk

Voor het materiaal van de kisten is gekozen voor hout. Hout is een product dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Alle herinneringskisten zijn gemaakt van hout met een FSC keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Dat er oog is voor de dieren en mensen die in het bos leven en werken. Bekijk dit filmpje voor meer uitleg. 

  

Verder is voor het bedrukken van de foto op hout gekozen voor een milieuvriendelijke printtechniek. Een techniek met een printer waarbij de inkt droogt aan licht. Dit is niet schadelijk voor het milieu en geeft ook nog een heel natuurlijk resultaat. Geen stickers of ander chemisch materiaal op de houten kist, maar rechtstreek geprint op het hout. 

De memory box --> Een waardevol en blijvend (kraam)cadeau

memory box, herinneringskist, kraamcadeau

Niet alleen bij het uitzoeken van het houtsoort en de manier van bedrukken is gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid. Maar ook het drukwerk en het verpakkingsmateriaal ligt zoveel mogelijk in dezelfde lijn. En iedere memory box is een feestje om uit te pakken. Want de geboortekist is een investering; een (kraam)cadeau dat een leven lang meegaat. Zodat wanneer je kind volwassen is en het huis verlaat, je iets waardevols hebt om mee te geven.

 

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel