Sorteer op

Inrichten van de kinderkamer

Onlangs zijn wij verhuisd. Leuke bijkomstigheid is dat ik zo de kans kreeg om drie kinderkamers in te richten. Drie kamers voor kinderen in heel verschillende leeftijden. Een kleuter, tiener en eentje er tussenin. En dan ook nog twee jongens- en één meisjeskamer. Blijer kan je mij niet maken. Misschien breekt bij jou het zweet uit bij de gedachte dat je een kinderkamer moet inrichten. Maar vind je dit wel heel belangrijk voor je kind. Of wil je gewoon inspiratie opdoen. In deze blog vertel ik je waar ik op let bij het inrichten en geef wat praktische tips.

Waar let je op bij het inrichten van de kinderkamer? 

pinterest kinderkamer inspiratie

Voordat ik start met het inrichten van de kinderkamer, struin ik eerst Pinterest af naar plaatjes die mij aanspreken en maak een collage per ruimte. Ik pin stijlen, kleuren, materialen en accessoires en ontdek zo welke kant ik op wil. Ook houd ik rekening met de leeftijd van het kind, want een tiener wil natuurlijk een heel andere stijl dan een kleuter. En ik laat mijn kinderen meedenken. Je leest het goed: meedenken. Want als ik ze de vrije hand geef, dan had de kamer van onze oudste zoon vol gehangen met posters van een bepaalde voetbalclub en had de jongste overal items staan van Paw Patrol. Niets mis mee wanneer je dit niet erg vindt, maar zelf heb ik liever iets meer evenwicht (zolang ik dit nog voor het zeggen heb). 

kinderkamerstijl

De meest vookomende stijlen in de kinderkamer zijn op dit moment scandinavisch, bohemian en vintage. Is je kind iets ouder, kijk dan ook eens naar een industrieel interieur. 

Waar de scandinavische stijl zich kenmerkt door neutrale kleuren, strake lijnen en natuurlijke materialen, is bohemian te herkennen aan de bonte kleuren en aanwezige prints. Ben je creatief en houd je van warme kleuren en meubels met een verhaal, dan past vintage vast bij jou. Tip: scharrel eerst eens over de zolder bij oma of bij een kringloopwinkel. Wedden dat je op een goedkope manier heel veel leuke items vindt.

kinderkamerstijl

Kleur kinderkamer

Maak bij het kiezen van de kleur onderscheid tussen de wanden, vloer en kozijnen. In onze vorige woning lag vloerbedekking in de slaapkamers. Noem het ouderwets, maar wij hebben enorm veel plezier gehad van deze vloer toen de kinderen klein waren. Stoeien behoorde tot het avondritueel en er is nooit sprake geweest van koude voeten of valpartijen door de gladde ondergrond. In het nieuwe huis kozen wij voor een houten vloer. Dit geeft een warme uitstraling en is makkelijk schoon te houden. Zeker nu de kinderen ouder zijn en meer tijd doorbrengen op de slaapkamer.

bohemian kinderkamer inrichten

Kleurrijke kinderkamer met houten knutselhanger met naam.

Voor de wanden en kozijnen heb ik de kleur wit als basis. Dit geeft rust en de gelegenheid om te spelen met kleur in de materialen en accessoires. Het slaapvertrek iets meer aankleden? Kies er dan voor om een wand te behangen en eentje te verven in een kleur die aansluit bij het behang of stijl van de kamer. 

Materialen kinderkamer

Denk bij materialen aan hout, stof en metaal. Ieder materiaal heeft een bijzondere eigenschap. Hout is een natuurlijk materiaal dat een warme uitstraling heeft. Het is enorm divers en duurzaam. Stof is zacht en zorgt voor een cosy touch in het interieur, terwijl metaal bijdraagt aan een industriële look en feel. 

Kinderkameraccessoires

kinderkameraccessoires kinderkamerdecoratie

Met accessoires maak je de kinderkamer af. Hiermee geef je de ruimte een eigen personaliteit. Bij kinderkamerdecoratie kun je denken aan fluffy vloerkleden, stoere fotolijsten, rotan spiegels, opvallende lampen, houten opbergkisten en andere persoonlijke items.   

Zin om aan de slag te gaan? Doe nog even wat inspiratie op via dit Pinterestbord.

 

Op de hoogte blijven van nieuwtjes en leuke acties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

          

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel