Sorteer op

Geboortegedicht voor het geboortekaartje

Hoera je bent zwanger en fantaseert over de komst van jullie kleintje. En echt.. voordat je het weet mag je hem of haar in je armen sluiten. Maar eerst mag je losgaan op de bekendmaking aan familie en vrienden, misschien een gender reveal organiseren, naam bedenken, babykamer inrichten en last but not least een geboortekaartje uitzoeken. Een geboortekaartje is vaak heel persoonlijk en voor jullie iets speciaals. Je laat met deze aankondiging namelijk weten dat jullie wonder is geboren en daarbij hoort een persoonlijk geboortegedichtje.

Geboortetekst dat bij je past

Net als bij de naam van je kind, is een geboortetekst vaak iets waar je (direct) verliefd op wordt. Struin daarom internet af naar bestaande geboortegedichtjes en lees deze hardop aan elkaar voor. Soms is het even zoeken, maar houd vol want er zit echt iets voor jullie bij. Denk ook na wat er bij jullie past. Een korte tekst of juiste een uitgebreidt gedichtje, ga je voor Nederlands of een andere taal en speelt jullie geloofsovertuiging een rol? Verder kun je natuurlijk kiezen voor een bestaande tekst, een verbastering daarvan, eentje bedenken of op maat laten maken. 

Originele geboortegedichtjes

De vele mooie vlinders voor het raam, die weten van het wonder en fluisteren jouw naam. De wind die zingt het rond, de hele wereld mag het horen. God gaf een stukje van zijn eigen hart, ons kindje is geboren.

Een origineel geboortegedichtje komt natuurlijk uit eigen hand. Of eentje die door iemand wordt gemaakt. Zelf hebben wij gekozen om delen van een bestaand gedichtje anders te formuleren en zo te vormen dat ons geloof daar ook een rol in kreeg. Omdat ik echt een addict ben wat letters en teksten betreft, vond ik het heerlijk om hiermee bezig te zijn en heb uren gepuzzeld voordat alles op zijn plaats viel. Ben je zelf niet zo creatief of heb je hier simpelweg geen tijd voor, kijk dan eens om je heen. Er is vast wel iemand in je kennissenkring die je kan helpen. Heb je op internet iemand gezien die mooie teksten maakt? Ook die kun je natuurlijk benaderen.

Lettertype tekst geboortekaartje

Dan zijn er ook nog heel veel verschillende lettertypen die een gedichtje kunnen benadrukken op het geboortekaartje. Wijk bijvoorbeeld af van het lettertype van de overige tekst op het kaartje, kies voor cursief, kalligrafie of een andere kleur. Ik loop tegenwoordig warm voor de prachtige koper- en goudfolies die je tegenkomt en ben net een ekster als het gaat om glans en glitter. Voorkeur voor subtiel, zet het geboortegedichtje dan klein en in een dun lettertype in een hoekje van de kaart. Ook dit werkt als eyecatcher. 

Ik ben reuze benieuwd hoe jullie geboortekaartje eruit komt te zien en voor welke geboortetekst is gekozen! Wil je nog wat inspiratie opdoen? Kijk dan eens op dit Pinterestbord 

Geboortekaartje geprint op een memory box

 

 

  

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel