Sorteer op

Zomeractiviteiten voor kinderen

De zomervakantie ligt binnen handbereik. Nog even en dan zijn de kinderen zes weken thuis. Best een uitdaging, zeker als je dit jaar niet op vakantie gaat. En gezien de corona perikelen zijn dat er vast meer dan andere jaren. Dus... wat ga je doen met de kinderen. Bij de zomer denk ik al snel aan lekker weer en bij deze dwingen we dat gewoon af ;-). Want dan kun je naar buiten en dat is niet alleen gezond maar ook nog eens goed voor de portemonnee. In deze blog zet ik de leukste buitenactiviteiten voor je op een rij.

Speurtocht

avonturenkoffer, buitenactiviteit, buitenspelen

Avonturenkoffer vol met spullen voor een geslaagde speurtocht.

Of je nu bij bos woont, in de buurt van het strand of midden in de stad, speurtochten zijn altijd goed. Kijk online eens goed rond en vindt de leukste speurtochten afgestemd op waar je woont. Dus zoek naar kriebelbeestjes, schelpsoorten of een bepaald type auto en het wordt vast een heerlijke tijd samen.  

Wandelen of fietsen

Een buitenactiviteit hoeft niet duur te zijn. Want wandelen en fietsen kan altijd. Kies voor één van de mooie klompen- of blotenvoetenpaden, maak een fietstocht naar die heerlijke ijszaak of pak een fietsboot voor dubbel avontuur. 

Kamperen in de tuin

Kamperen in de tuin is een absolute must als het gaat om activiteiten in de zomervakantie. Er is altijd wel iemand in de familie of vriendenkring die beschikt over een kleine tent die in een tel in elkaar staat. Rooster 's avonds marshmallows boven het vuur van de barbecue, vertel sterke verhalen en ga dan heerlijk slapen in de buitenlucht. Et voila, een klein avontuur dichtbij huis.  

Picknicken

Bij een goede picknick hoort lekker eten, een fijn kleed en goed gezelschap. Dus rijg wat groente- en fruitspiesjes, smeer de sandwiches/wraps en gooi snel wat kaas en wijn in de mand. Kleed onder de arm en je bent klaar om te gaan. Nu nog op zoek naar een fijn plekje.  

Knoeien met water

Water staat gelijk aan pret. Bij warm weer is een wateractiviteit een prima manier om af te koelen en er zijn eindeloos veel speelmogelijkheden. Of het nu gaat om een zelfgemaakte waterbaan van flessen, waterspelletjes met sponzen, verven met water of waterballon volleybal; succes gegarandeerd!

Spelen met wind

vliegeren buitenspelen

Vorige week vond onze oudste bij opa en oma een vlieger op zolder. En natuurlijk moest deze getest worden. Uren is hij bezig geweest om de vlieger in de lucht te houden. Opa vertelde dat hij vroeger zelf zijn vliegers maakte en wedstrijden deed met vriendjes op straat. Reden genoeg om binnenkort een zelfgemaakte vlieger te knutselen. 

Onze jongste is meer geinteresseerd in bellenblazen. Hij vindt het heerlijk om de bellen de lucht in te zien gaan. Een bellenblaas is ook heel gemakkelijk zelf te maken. En ga dan niet voor een standaard formaat, maar gewoon zo'n hele grote. Benodigdheden: twee stokjes, reep stof van 2-3 cm breed en een metalen ringetje (verkrijgbaar bij de bouwmarkt). Doe zelfs gemaakt zeepsop van afwasmiddel, warm water en glycerine in een bak en creëer een echte XXL bel.  

Maak iets moois met stoepkrijt

Ik ben fan van stoepkrijt. Deze kinderactiviteit is kleurrijk, stimuleert de fantasie en creativiteit en zorgt voor urenlang speelplezier. Ben je al bekend met het schaduwtekenen of de stoepkrijtchallenge?

Maak ook eens een vakantiekaartje met foto van een stoepkrijttekening waarbij het lijkt of de kinderen aan het strand zitten, zwemmen in zee of ander avontuur beleven. Thuis blijven hoeft zo echt niet saai te zijn.

Creatieve activiteiten

treasurebox bewaardoos schatkist

Dan zijn er nog diverse creatieve activiteiten voor buiten die ook te vinden zijn via dit Pinterestbord:

  • maak met een doos een autobaan met huizen, bruggen en een tankstation;
  • vul een bak of teil met zand en verstop schatten;
  • knutsel verfkwasten van natuurlijke materialen; 
  • sla een ingevroren ei met een dino kapot;
  • maak een schatkist van een eierdoos.

Om je met deze laatste activiteit op weg te helpen heb ik een ontwerp gemaakt om aan de binnenkant van de eierdoos te plakken. Hierop staan zomerse elementen uit de natuur. Dat wordt een middagje speuren naar bladeren en bloemen. Meld je aan via deze link en ontvang dit gratis ontwerp cadeau.

activiteit schatkist

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel