Sorteer op

Broodbriefjes voor een mooi moment op school

Hand en hand lopen wij het schoolplein op. De zenuwen bij de kinderen zijn zichtbaar aanwezig. De eerste schooldag na de zomervakantie gaat beginnen. Stiekem best spannend met nieuwe leraren, andere werkgroepjes en veranderende sociale verhoudingen. Ik geef de oudsten nog een knuffel en merk dat de jongste mijn hand extra stevig vastpakt. De bel gaat en alledrie verdwijnen ze naar binnen. 

wat is een broodbriefje

broodtrommelliefde

Broodbriefjes.nl

Gedurende het schooljaar zijn er diverse momenten waarop kinderen best even wat extra liefde kunnen gebruiken. Zijn ze zenuwachtig voor de (eerste) schooldag, onzeker over vriendschappen of een toets, dan komt een lief briefje in de broodtrommel zeker van pas. Maar ook tijdens 'gewone' dagen is een broodbriefje een verrassing. Het broodbriefje is een leuke, lieve, grappige, leerzame tekst op een papiertje voor in de broodtrommel.    

inlevingsvermogen

Een broodbriefje is niet alleen bedoeld als verrassing, maar ook om je kind te (onder)steunen, op te vrolijken en te laten merken dat je trots op hem/haar bent. En dit briefje heeft nog een belangrijke bijkomstigheid. Je leert je kind bij de ontwikkeling van het inlevingsvermogen. Door het beetje liefde in een broodtrommel laat je zien hoe anderen getroost en geholpen kunnen worden. Voor schoolkinderen kun je als ouder een voorbeeld zijn en laten zien hoe meeleven werkt en laten merken wat dit met je doet.

Originele briefjes voor in de trommel

De meest originele broodbriefjes vind je bij broodbriefjes.nl Broodbriefjes.nl speelt in op de verschillende seizoenen en bijzondere momenten als Sinterklaas, Kerst en Valentijnsdag. Maar je vind er ook briefjes met rekenraadsels en juffen en meesters kunnen met beloningsbriefjes aan de slag. De printables zijn echt een enorme aanrader. 

Gezinnig.nl heeft leuke kletsbriefjes die ook prima passen in de broodtrommel. Laat een broodkruimel vallen op één van de vakjes en lees de vraag. Ook handig als gespreksonderwerp bij thuiskomst uit school. Zo antwoordt onze zoon altijd op mijn vraag hoe het was op school, dat hij dit niet meer weet. Door van onderwerp te veranderen met broodtrommelklets komt het gesprek op gang en krijg ik veel meer te horen over de schooldag ;-) 

En natuurlijk heb ik voor jullie ook een leuke gratis printable gemaakt. Vooral voor de jongste schoolgangers die nog (bijna) niet kunnen lezen. De grappige plaatjes laten zien hoe trots jij bent op je kind en zorgen voor een mooi moment tijdens de schooldag. Klik op het afbeelding hieronder en print de PDF uit. Gouden tip: plastificeer het papier, zodat je deze kunt afnemen en hergebruiken.

Wil je graag zelf kaartjes schrijven en ben je op zoek naar een pakkende tekst? Kijk dan eens op dit Pinterestbord.

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel