Sorteer op

Weekoverzicht week 39

Mocht je mij gevolgd hebben deze week, dan weet je dat dit niet mijn beste was. Soms zit er zo'n eentje tussen die je liever weer snel vergeet. Omdat je lichaam niet wil wat jij vraagt, er onverwachtse dingen gebeuren waar je eigenlijk niet op zit te wachten en het gras aan de overkant groener lijkt te zijn. Gelukkig gaat dit vaak ook weer snel voorbij en hé, thats life ;-). Wat er deze week allemaal gebeurde, lees je hieronder.

Maandag 21- en dinsdag 22 september 2020: werk, werk en nog eens werk

Iedere week trap ik af met werk voor de woningcorporatie. En de eerste twee dagen laten zich vooral samenvatten in heel veel werk. Want mijn fulltime hoeveelheid taken probeer ik iedere keer weer in mijn parttime job te proppen. Herkenbaar? Ik denk dat heel veel mensen die parttime werken dit gevoel wel kennen. Dus vertrok ik deze dagen als laatste van kantoor (op de schoonmaker na) en was blij dat ik dinsdagavond niets op het programma had staan.

Woensdag 23 september 2020: van moe naar actief

Woensdag merkte ik dat al mijn energie naar de eerste dagen was gegaan. En omdat mijn lichaam nog herstellende is van een val van de trap met vijf gebroken ribben als gevolg, betekent dit inleveren op de dagen daarna. In de zin dat ik niet vooruit te branden ben. Zelfs de trap leek met 10 treden verlengd. En wat doe je dan? Aan het werk voor jullie. Want dat geeft mij zoveel positiviteit dat ik daarna de wereld weer aankan. Mijn beste medicijn; iets doen waar je gelukkig van wordt. 

Na een aantal huishoudelijke taken heb ik memory boxen ingepakt, foto's gemaakt van de bestellingen, de Instashop geactiveerd en ben bezig geweest met het verder uitwerken van een nieuw product. 

speelgoedkist met naam

Gepersonaliseerde speelgoedkist

En dan was er nog een oudergesprek op school van de jongste. Zijn eerste oudergesprek en wat is het leuk om te horen hoe hij het doet. Verbaasd mij altijd dat ze thuis druk en aanwezig kunnen zijn, maar in de klas juist stil en teruggetrokken (voornamelijk aan het begin van het jaar). Ook tijdens het gesprek antwoordt hij vanachter zijn handje en weet opeens niet meer welke dag het is, terwijl de meester vertelt dat hij altijd als eerste zijn vinger opsteekt bij deze vraag in de kring. Lopen we na het gesprek naar buiten, steekt hij zijn tong naar mij uit en zegt: 'pfff, het is woensdag vandaag' en rent hard weg. Zo ken ik je weer lieve schat. 

donderdag 24 september 2020: onverwachtse wendingen

Klep open en voorzichtig met een lampje naar binnen schijnen in het konijnenhok. Want woensdagavond werd ons konijn opeens heel benauwd en sloten wij de dag af bij de dierenarts. Longontsteking was het oordeel en wij moesten er wel rekening mee houden dat hij het misschien niet ging halen. Dus 's avonds nog een kruik gemaakt van een petfles, extra dikke laag bodembedekker in het hok gedaan en witlof gevoerd zodat hij toch nog iets zou eten. En nu maar hopen dat ik iets zie bewegen. En dat is gelukkig het geval. Eerste dag overleefd.  

konijnen

Om 11 uur had ik een afspraak met de fysio. Want de pijn rondom mijn ribben wordt de laatste weken weer heftiger en hoewel ik weet dat ik onvoldoende naar mijn lichaam luister, hoop ik op wat tips die mij helpen om de pijn wat te verlichten. Ik vertrek even later met oefeningen voor buik en rug. Zou het deze keer wel lukken om het vol te houden? Niet mijn sterkste kant...

Op mijn telefoon zie ik dat ik twee inkomende gesprekken heb gemist van een privenummer. Later blijkt school gebeld te hebben omdat onze dochter keelpijn heeft en zich niet lekker voelt. Dus de rest van de dag vooral druk geweest met zorgen voor het gezin. Ik vind het stiekem best spannend in deze tijd wanneer de kinderen verkouden zijn en klagen over keelpijn. Zet het door in koorts en andere coronagerelateerde klachten? Vooralsnog geen reden tot bezorgdheid, maar ik ben wel meer alert dan anders. Hoe ga jij hiermee om? Ik ben benieuwd.

Vrijdag 25 september 2020: wat zal de dag brengen

De dag ligt nog open voor mij. Behalve dit artikel schrijven, weet ik al dat onze oudste straks gaat logeren, de jongste een speelafspraak heeft en de middelste waarschijnlijk ook. Yep, je hoort het goed. Ze voelt zich weer kiplekker. Ongelooflijk hoe snel een kind soms opknapt. En ik heb weer iets leuks voor Flowers on Friday. Het spel dat ik iedere week met jullie speel in mijn Instastory. Heerlijk een beetjes voorspelbaarheid, daar knapt een mens van op haha. Fijn weekend!           

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel