Kerstster maken met Groot Licht

'Alle die lichtjes, al die lichtjes...' klinkt de kerstgroet van de kinderen en leerkrachten van de basisschool. Lichtjes in de aanloop naar Kerst. Omdat ze warmte en gezelligheid geven; soms ook troost in donkere tijden. En het belangrijkste: de komst van het kindje Jezus geeft hoop voor iedereen.

Nu we met de lockdown weer meer thuis zijn en de vakantie is begonnen, hebben een aantal moeders in ons dorp een activiteit voor kinderen georganiseerd. In de periode 18 t/m 26 december kan iedereen in Leusden-Zuid en de Tabaksteeg meedoen door een ster voor het raam te hangen en deel te nemen aan een sterrenjacht of puzzelspeurtocht. Zo wordt Leusden Zuid in Groot Licht gezet (meer info zie website).  

speurtocht

Een welkome afleiding voor onze stuiterballen. Dus de oudsten vertrokken vanochtend met een invulblad voor de puzzeltocht en een mobiel van huis en zelf heb ik een afstreepkaart gedownload om vanavond met de jongste op jacht te gaan naar sterren. Maar vanwege het sluiten van veel winkels ontbreekt bij mij de Kerstster. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan. En geloof mij, ik ben niet de meest creatieve persoon op dit gebied. Maar met een kopje thee bij de hand en een lekkere kerstkrans van chocolade, kwam ik een heel eind ;-) Ook een kerstster maken? Lees dan verder voor de instucties.

Benodigdheden

Om de Kerstster te kunnen maken, is een korte wandeling in de natuur nodig. Stuin het bos of park af op zoek naar de volgende onderdelen:

  • vijf takken van circa 60 a 70 cm
  • groen om de takken mee te versieren

Verder heb je nog nodig:

  • snoeischaar
  • metaaldraad
  • touw
  • kerstversiering (optioneel)

Kerstster maken, stap voor stap

Het maken van de Kerstster begint met het op lengte snijden van de takken. Snijd alle vijf de takken op de gewenste lengte. Zelf heb ik 70 cm aangehouden.

Verbind de eerste drie takken met elkaar via een touw. Vlecht vervolgens tak nummer d onder tak a door, tak nummer e onder c en de ster heeft zijn vorm gekregen. De ster maak je af door groen met metaaldraad te omwikkelen en eventueel kerstversiering toe te voegen. Met een lichtdraad is de ster ook te zien in het donker. 

Wij zoeken vanavond naar de sterren in de nacht. Het Grote Licht schijnt hier volop, met dank aan de moeders die met hun initiatief (ver)licht(ing) hebben gebracht door een activiteit te organiseren die kinderen bezig houdt. En tegelijkertijd het licht van het kerstverhaal verspreiden. Wie weet kun jij ook wat voor jullie buurt betekenen. Sterren vind je natuurlijk overal!   

© 2019 - 2021 Fleur de Pomme | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel